Loading
Учитава се...

ZAVRŠENA REKONSTRUKCIJA ŠKOLE U SELU CRKVENAC

Objavljeno: 17/02/2016

 Novi krov, kompletna spoljna fasada, zidovi, sala, instalacije, parno grejanje, novi laminat u učionicama, novi nameštaj, table, inventar, okrečeni zidovi... Sve ovo urađeno je u okviru velike rekonstrukcije školskog objekta OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ Svilajnac u Crkvencu.

 

Opštinsko rukovodstvo obišlo je danas ovu školu u koju se vratilo da pohađa nastavu skoro 50 učenika od 1. do 4. razreda. Predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović kaže da je rekonstrukcija koštala oko 15 miliona dinara:

„Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja odvojilo je 12 miliona dinara, a iz budžeta opštine Svilajnac izdvojeno je oko 3 miliona. Radovi su trajali intenzivno tri meseca, i danas deca iz Crkvenca imaju jednu opremljenu, bezbednu, modernu školu. Planiramo i da u toku sledećeg raspusta zamenimo kompletno postojece prozore novim PVC prozorima, što nije bilo predviđeno prvobitnim projektom“ – izjavio je Milanović i dodao da je Crkvenac veoma važno selo za opštinu Svilajnac, koje je veliko i blizu grada i da se dosta radilo na infrastrukturi – selo je dobilo kanalizaciju, a prema rečima prvog čoveka opštine u planu je rešenje podruma „Navip“ po modelu kojim je rešen problem bivše fabrike Beko.

Ovo je šesta rekonstruisana škola na teritoriji opštine Svilajnac u proteklih godinu dana, a prema rečima zamenika predsednika opštine Svilajnac dr Danijele Stojadinović svi započeti projekti privode se kraju:

„Ovo su najlepši događaji za nas iz opštinskog rukovodstva, naročito kad vidimo da skoro svi meštani dođu da podrže ovako nešto. Ova škola je sada kompletno sređena, rasterećena je i škola u Svilajncu, ostaje samo da bude više dece“ – izjavila je dr Stojadinović.

Inače, predsednik opštine Svilajnac obišao je i crkvu i konak u Crkvencu, gde je obećao pomoć opštine Svilajnac u završetku radova na izgradnji konaka i sređivanju fasade na crkvi:

 

„Konak je stavljen pod krov, uvedena je struja, završena stolarija i unutrašnji radovi, ostalo je sad da se uradi spoljna izolacija i fasada. Naći ćemo majstore u selu i uz pomoć opštine očekujemo da do kraja aprila sve bude završeno“ – objasnio je sveštenik Stevan Stefanović i dodao da su škola i crkva najvažnije ustanove za jedno selo.

covid
covid