Loading
Учитава се...

Akcija dnevnog lista Danas u Svilajncu

Objavljeno: 01/07/2013

Povodom 29. juna, Dana opštine Svilajnac, dnevni list Danas je prvi put posetio Svilajnac i organizovao svoju tradicionalnu akciju „Hiljadu poklona za hiljadu čitalaca“. Svilajnčani su po redovnoj ceni vikend izdanja  lista Danas od 50 dinara mogli da kupe primerak novina sa specijalnim dodatkom „Svilajnac Danas“ i na poklon dobiju knjigu, CD, DVD, časopis... Specijalni dodatak o Svilajncu na četiri strane privukao je veliku pažnju Svilajnčana.

Kombi smešten na ulazu u pešačku zonu plenio je pažnju prolaznika od ranih jutarnjih sati, te je ulica Kriva čaršija celog prepodneva bila u znaku Danasa, budući da ju je vrlo brzo preplavila „reka ljudi“. „Otac na službenom putu“ Abdulaha Sidrana, „“Jedan dan Ivana Denisoviča“ ruskog nobelovca Aleksandra Solženjicina, „Dalaj-lama - nasmešeni Bog“ Božidara Francuskog, „Moj sukob s prošlošću“ Čedomira Jovanovića i „Nije smrt biciklo“ Biljane Srbljanović samo su neki od naslova koji su planuli već u prvih nekoliko časova  akcije. 

Razlog zbog kojeg je akcija izazvala veliku pažnju Svilajnčana objasnio je predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović, koji je posetio ekipu Danasa. „“Mi smo mala, ali obrazovana čaršija, što upravo pokazuje veliko interesovanje ljudi za vaš štand. Kao predsedniku opštine mi je veoma drago da nas je posetio jedan ugledan list kao što je Danas, koji možda nije najbolji po tiražu, ali je svakako najuticajniji po tekstovima“, rekao je Milanović i izrazio nadu da će Svilajnac i Danas i dalje ostvarivati uspešnu saradnju.

covid
covid