Loading
Учитава се...

Dodela beskamatnih kredita za poljoprivredne proizvođače

Objavljeno: 25/09/2013

25.09.2013.

SVILAJNAC - Rukovodstvo opštine Svilajnac potpisalo je danas Ugovore o subvencionisanju kamate poljoprivrednim proizvođačima sa četiri poljoprivrednika sa teritorije svoje opštine. Kredite u visini od po 2 miliona dinara sa rokom otplate od pet godina i grejs periodom od godinu dana dobila su dva povrtara i dva cvećara. Fond za razvoj poljoprivrede opštine Svilajnac obavezao se da snosi troškove kamate na ove kredite. Ugovore je sa poljoprivrednicim potpisao dr Vladan Rajković direktor Fonda za razvoj poljoprivrede, koji je istakao da je Svilajnac poznat po uspešnim poljoprivrednim proizvođačima i da lokalna samouprava mora da nastavi sa programima mera i podrške poljoprivrednicima.

Predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović naglasio je da ovo nisu krediti za obrtna sredstva već za ulaganje u opremu:

"Zadatak naših poljoprivrednika je da sada taj novac ulože u proširenje proizvodnje kako bi mogli da izađu na još veća tržišta. Ovo je podrška za ovu godinu, a ukoliko budu imali namere i mogućnosti da se još šire opština Svilajnac će ih podržati. Imamo plan da sledeće godine još veća sredstva uložimo u beskamatne kredite i da ih proširimo i na stočare. Krajnji plan nam je da ovi povrtari i cvećari najmanje utrostruče proizvodnju a onda i da zakupimo prostor u veletržnici u omogućimo našim proizvođačima da izađu na velika tržišta" - izjavio je Predrag Milanović.

Cvećar iz Svilajnačkog sela Sedlare Boriša Dimitrijević kaže da mu jako znači pomoć i podrška lokalne samouprave:

"Ja se bavim proizvodnjom cveća i to na tržišu Beograda gde je mnogo veća konkurencija. Ovim sredstvima modernizovaćemo našu opremu i sisteme kako bismo mogli da opstanemo na velikom tržištu. Ovo su jako povoljni uslovi i za manje od mesec dana smo završili sve procedure" - rekao je Boriša Dimitrijević.

covid
covid