Loading
Учитава се...

Obezbeđena sredstva za projekat "Pomoć u kući"

Objavljeno: 18/07/2014

Danas je u Ministarstvu rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja opština Svilajnac potpisala ugovor o realizaciji projekta "Pomoć u kući 2014. godine", sa kojim je prošla na konkursu kod ovog ministarstva. Projekat se odnosi  na zapošljavanje 24 gerontodomaćice, koje će narednih meseci pružati pomoć starim i bolesnim licima , kojih je ukupno 120 na teritoriji opštine Svilajnac.

Predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović kaže da je opština u saradnji sa Crvenim Krstom napisala dobar projekat i dokumentaciju i na taj način obezbedila sredstva za realizaciju ovog programa:

"Projekat Pomoć u kući je značajan zbog toga što će preko njega biti zaposleno 24 gerontodomaćice, a i njegov značaj uvećava trenutna situacija u kojoj se nalazimo. Važan je kako za ljude koji budu radili na ovom projektu , tako i za građane kojima će ova pomoć, nega i briga biti pružena" - izjavio je Milanović.

Za ovaj projekat ministarstvo rada je izdvojilo oko 1,5 miliona dinara, dok je lokalna samouprava za njegovu realizaciju obezbedila preko 4 miliona dinara.

Pomoć ministarstva za projekte socijalne zaštite danas je dobilo ukupno 35 opština iz cele Srbije.

covid
covid