Loading
Учитава се...

ODRŽAN SASTANAK HERE TIMA U PRIRODNJAČKOM CENTRU U SVILAJNCU

Objavljeno: 07/04/2015

U  Prirodnjačkom centru Srbije u Svilajncu danas je održan sastanak članova Stručnog tima za reformu visokog obrazovanja u Republici Srbiji (HERE-tim), na kome su razmotrene tekuće aktivnosti ovog tela i organizovan  susret članova HERE-tima s direktorima srednjih škola u Svilajncu.

 Deset akademika i profesora fakulteta dočekao je i predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović koji je istakao da sastanak na ovako visokom stručnom i naučnom nivou pokazuje koje sve kapacitete imaju Prirodnjački centar Srbije i opština Svilajnac:

“Ovo pozicionira Prirodnjački centar Srbije u Svilajncu kao mesto gde se održavaju stručni skupovi i gde se okuplja intelektualna elita naše zemlje. Ovo je važan događaj i za opštinu Svilajnac jer je ovo prvi naučni skup kod nas i potvrda da je Prirodnjački centar Srbije i naučni objekat, važan I u akademskom smislu I sa velikim obrazovnim potencijalom” – izjavio je Milanović.

  Stručni tim za reformu visokog obrazovanja u Republici Srbiji (Higher Education Reform Experts - HERE team), imenovalo je, na inicijativu Evropske komisije, Ministarstvo prosvete nauke i tehnološkog razvoja. Rad HERE-tima je podržan od strane ERAZMUS+ kancelarije u Beogradu, sa zadacima da analiziraju, promovišu i predlažu konkretne mere u visokom obrazovanju sa ciljem njegovog unapređenja. Predsednik ovog tima prof. dr Vladica Cvetković kaže da HERE tim, osim praćenja i analize sprovođenja Bolonjskog i Lisabonskog procesa u oblasi visokog obrazovanja, ima i druge važne zadatke koje razrađuje na svojim sastancima:

“Mi se sastajemo jednom mesečno iradimo na dobrovoljnoj bazi ali sa ciljem što bolje reforme i povećanja kvaliteta visokog obrazovanja u Srbiji. Tim povodom smo se i danas okupili, pa smo prvi deo sastanka posvetilii aktuelnom stanju u visokom obrazovanju, a drugi deo smo iskoristili za upoznavanje sa direktorima srednjih škola u Svilajncu sa kojima smo razmatrali probleme u doakademskom obrazovanju” – objasnio je Vladica Cvetković.

Članovi HERE tima obišli su i objekat i park Prirodnjačkog centra Srbije, gde su zaključili da je saradnja naučnih institucija u zemlji najvažnija za postizanje dostignuća u naučno-istraživačkoj delatnosti i da će ovaj centar postati važno mesto za okupljanje akademske elite naše zemlje.

 

 

covid
covid