Loading
Учитава се...

ODRŽANA 20. REDOVNA SEDNICA SO SVILAJNAC

Objavljeno: 03/03/2015

Danas je u velikoj sali SO Svilajnac održana dvadeseta redovna sednica Skupštine opštine Svilajnac, na kojoj se raspravljalo o 26 tačaka dnevnog reda. 

Na ovoj sednici su, nakon razmatranja, usvojene Odluka o podsticanju preduzetništva kroz subvencionisanje kamate za 2015. godinu i Odluka o podsticanju poljoprivredne proizvodnje i pčelarstva kroz subvencionisanje kamate,a zatim su jednoglasno usvojene Odluke o jednokratnoj pomoći za rođenje deteta i vantelesnu oplodnju i o jednokratnoj nagradi studentima sa prosekom ocena iznad 9,00. Pomoć za prvo i drugo rođeno dete iznosi 20.000 dinara, a za treće 30.000 dinara, dok će pet parova sa teritorije opštine Svilajnac moći da konkuriše za pomoć za vantelesnu oplodnju u iznosu od 500.000 dinara. Nagrada za najbolje studente je 50.000 dinara.

Od odluka usvojene su još i Odluka o zaduživanju opštine Svilajnac za realizaciju kapitalnih investicija, Odluka o dopuni odluke o organizaciji opštinske uprave po kojoj će se sve potrebne građevinske, lokacijske i ostale usluge ovog tipa vršiti na jednom mestu - u odeljenju za urbanizam opštine Svilajnac, a usvojena je većinom gasova odbornika i Odluka o utvrđivanju doprinosa za uređivanje građevinskog zemljišta.

SO Svilajnac je dala i saglasnost na Programe korišćenja budžetske pomoći KJP "Morava" Svilajnac i JP STC-Prirodnjaćki centar "Svilajnac" iz Svilajnca za 2015. godinu.

Za Resavsku biblioteku, Centar za kulturu i Centar za socijalni rad "Svilajnac" usvojeni su njihovi Izveštaji o radu za 2014. godinu i data je saglasnost na Programe rada za 2015. godinu, a osim toga usvojen je i Izveštaj o radu Štaba za vanredne situacije za 2014. godinu.

Razrešeni su stari i imenovani novi školski odbori u OŠ "Branko Radićević" u Sedlaru, OŠ "Stevan Sinđelić" u Vojski i OŠ "Vožd Karađorđe" u Kušiljevu.

covid
covid