Loading
Учитава се...

ODRŽANA 26. SEDNICA SO SVILAJNAC

Objavljeno: 26/10/2015

U svečanoj Sali Skupštine opštine Svilajnac danas je održana 26. sednica u prisustvu većine odbornika, na kojoj se našlo 14 tačaka dnevnog reda.

Na ovoj sednici verifikovan je mandat odborniku Srđanu Todoroviću iz Kupinovca sa liste „Izbor za bolji život - Boris Tadić“. Dr Vladan Rajković izabran je za novog predsednika Skupštine opštine Svilajnac, jer je prethodni predsednik dr Miroslav Miša Marinković podneo ostavku pošto je postao, u periodu između dve sednice SO Svilajnac, narodni poslanik u Narodnoj skupštini republike Srbije. Dr Vladana Rajkovića izabrala je većina odbornika u skupštini. Osim novog predsednika, Skupština opštine izglasala je većinom glasova odbornika i novog zamenika predsednika SO Svilajnac – Radišu Stevanovića, koji je na ovo mesto izabran umesto Gorana Ivanovića koji je na to mesto podneo ostavku iz ličnih razloga.

Usvojene su sledeće odluke: Odluka o periodičnom izveštaju o izvršenju Odluke o budžetu opštine Svilajnac za period od 1. januara do 30. septembra 2015. godine, zatim Odluka o rebalansu budžeta za 2015. godinu, Odluka da se angažuje eksterna revizija za reviziju završnog računa budžeta opštine Svilajnac za ovu godinu i Odluka o izmenama i dopunama Odluke o pravima građana u oblasti socijalne zaštite na teritoriji opštine Svilajnac.

Usvojeni su Izveštaj o radu i realizaciji Godišnjeg plana rada PU „Dečja radost“ u Svilajncu za 2014/2015. godinu, a za ovu ustanovu data je i saglasnost na Godišnji plan rada za radnu 2015/2016. godinu.

Izglasana su i Rešenja o izmeni rešenja o imenovanju školskog odbora Srednje škole „Svilajnac“ i Poljoprivredno-veterinarske škole sa domom učenika „Svilajnac“.

Odbornici su na kraju sednice razrešili trenutnog vršioca dužnosti direktora Centra za socijalni rad „Svilajnac“ i imenovali Goricu Gajić za novog v.d. direktora ove ustanove.

Na kraju sednice odbornicima, direktorima javnih preduzeća i medijima se obratio Predrag Milanović, predsednik opštine Svilajnac, koji je podsetio na neke od najvažnijih projekata koji su u toku realizacija i najavio neke nove projekte. Podsetio je da je završena rekonstrukcija škole u Kušiljevu, Poljoprivredno-vetrinarske škole sa domom učenika, a ovih dana se završavaju i radovi na rekonstrukciji zgrade Gimnazije i najavio da su obezbeđena sredstva i za sređivanje stare zgrade Srednje škole „Svilajnac“. Osim toga, čeka se i završetak tendera za izgradnju nove fiskulturne sale za svilajnačke srednjoškolce. Istakao je da je u partnerstvu sa Ministarstvom privrede završeno asfaltiranje industrijske zone, a da će do kraja godine biti asfaltirana i Kamenička ulica. U saradnji sa ovim ministarstvom sređuje se i hala u Industrijskoj zoni Veliko polje, koja se priprema za novog investitora. Završena je rekonstrukcija objekta fizijatrije, ovih dana stižu aparati i biće vrlo brzo puštena u rad, dok je najavljeno da će u narednih mesec i po dana biti gotova i rekonstrukcija gradske pijace.

 

Trenutno se rade tri mosta u Svilajncu: most kod Subotice, kod Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ u Svilajncu i uskoro kreće da se gradi most u Kupinovcu za šta su obezbeđena sredstva.

covid
covid