Loading
Учитава се...

Opština Svilajnac pomogla zapošljavanje medicinskih radnika

Objavljeno: 04/10/2013

 Upravni odbor Doma zdravlja Svilajnac juče je u dogovoru sa rukovodstvom opštine Svilajnac doneo odluku da svi lekari i medicinski radnici koji rade na određeno vreme duže od pet godina dobiju rešenja o stalnom radnom odnosu, a da ostalim zaposlenima na određeno ugovori obavezno budu produženi, a njihove plate isplaćivaće lokalna samouprava.

Predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović kaže da je na ovaj način stalni radni odnos dobilo 11 novih ljudi:

"Opština Svilajnac će iz svog budžeta finansirati zapošljavanje ovih radnika. Mi smo u razgovorima sa sindikatom zdravstvenih radnika Srbije dobili molbu da se plate određenog broja zdravstvenih radnika isplaćuje lokalna samouprava i izdvojili smo sredstva u budžetu za to. Pre godinu dana smo pokrenuli tu praksu, i jedni smo od prvih opština u Srbiji koje to rade, a sada planiramo i da trajnije rešimo taj problem, pa ćemo u budžetu za narednu godine izdvojiti 20 miliona, što je za pet miliona više nego ove godine " - izjavio je Milanović.

 

Predrag Milanović istakao je i da opština Svilajnac ima plan da napravi program za buduće lekare kako bi im se omogućilo zapošljenje za šta će naredne godine iz budžeta i biti izdvojeno nešto više sredstava i naglasio da je krajnji cilj povećanje stepena zdravstvene zaštite jer će na taj način još neka sela dobiti lekara i bolju zdravstvenu negu.

covid
covid