Loading
Учитава се...

Opština Svilajnac učesnik projekta " Čista Morava zdrava Srbija"

Objavljeno: 23/08/2013

Opština Svilajnac i Fondacija Misija odgovornih za budućnost potpisali su Memorandum o saradnji u kabinetu Predsednika opštine Svilajnac o realizaciji zajednički aktivnosti u okviru projekta "Čista Morava zdrava Srbija".

Predstavnik ove fondacije Predrag Ćurčić kaže da je krajnji cilj ovog projekta podizanje svesti o svojoj okolini i čistije reke:

"Ovim projektom problem zagađenja reke i svih njenih pritoka prepoznaje se kao ključni za ekološku bezbednost i očuvanje resursa naše zemlje. Okupićemo predsednike opštine i ljude zadužene za ekologiju kako bismo prepoznali i zajedničke i specifične probleme. Sve južno od Save i Dunava je Morava i napravićemo jedan projekat za koji Evropska Unija ima bespovratna sredstva" - izjavio je Ćurčić.

Predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović rekao je da projekat "Čista Morava zdrava Srbija" vidi kao mogućnost da opština Svilajnac uradi nešto za svoje građane i građane Republike Srbije:

"Opština Svilajnac očekuje da bude aktivni učesnik i jedan od nosioca ovog projekta, da uloži i svoje kapacitete i ljude kako bi budućim naraštajima ostavila zdraviju okolinu i bolje i lepše okruženje" - izjavio je Milanović.

Zajedničkim radom svi učesnici projekta nastojaće da podstaknu aktivnosti u cilju unapređenja infrastrukture, upravljanja vodama, planskog korišćenja vodnih resursa, navodnjavanja, hidroinženjeringa, prečišćavanja otpadnih voda itd...

covid
covid