Loading
Учитава се...

Opština uručila novi kamion JKP Morava

Objavljeno: 31/08/2012

 

31.08.2012.

 Javno komunalno preduzeće Morava iz Svilajnca dobilo je danas od opštine Svilajnac još jedno vozilo za čišćenje i transport smeća. Kamion marke DAFF, za koji je Fond za zaštitu životne sredine opštine Svilajnac izdvojio 11 miliona dinara, radnicima tog preduzeća predao je Predrag Milanović, predsednik opštine Svilajnac.

"Ovo je treće vozilo u poslednje dve godine koje je opština obezbedila za JKP Morava, i ovo je prvi put od kad postoji ovo preduzeće da u voznom parku nema manjka vozila, nego da polako radimo i na rezervnim vozilima. Sa novim i savremenim kamionom pokrićemo sve mesne zajednice i rešiti trajno problem odnošenja smeća, ali i ostale komunalne probleme." - izjavio je PredragMilanović.

Milutin Stokić, radnik JKP Morava, koji u ovom preduzeću radi preko 30 godina i u njemu je od njegovog osnivanja, kaže da je situacija u ovom preduzeću najbolja poslednjih pet godina.

"Jako nam znači ovaj kamion koji smo dobili, i što opština vodi računa o komunalnom voznom parku. Biće vam jasno ako vam kažem da smo do skoro smeće odnosili i skladištili ručno jer nije bilo dovoljno vozila ili su bila previše stara. Sada je situacija potpuno drugačija.

Predsednik je dodao i da JKP Morava spremno dočekuje ovu zimu, opremljenim voznim parkom.

"Sneg i padavine nas neće iznenaditi, spremni smo da reagujemo brzo i efikasno, tako da gradjani ne moraju da brinu" - zaključuje Predrag Milanović.

 

covid
covid