Loading
Учитава се...

Poseta državnog sekretara Zorana Mašića

Objavljeno: 22/05/2013

 

21. maj 2013. – Državni sekretar Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Zoran Mašić posetio je danas opštinu Svilajnac, gde je sa Predsednikom opštine Predragom Milanovićem razgovarao o tekućim problemima iz oblasti nadležnosti ovog Ministarstva.

U okviru svoje posete Zoran Mašić je obišao Poljoprivredno-veterinarsku školu sa domom učenika, gde se upoznao sa radom i sistemom ove škole u kojoj je na osnovu nove odluke o smanjenju odeljenja srednjih škola u Pomoravskom okrugu  predviđeno ukidanje jednog odeljenja i Prirodnjački centar Svilajnac na kome je, kao instituciji pod pokroviteljstvom ovog minisarstva neophodno uraditi završne radove kako bi se otvorila.

- Cilj ove posete bio je da državnog sekretara upoznamo sa projektima iz nadležnosti njegovog ministarstva na kojima radimo a za koje nam je potrebna dobra uzajamna saradnja i mi nju očekujemo – izjavio je Predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović.

Državni sekretar Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Zoran Mašić izjavio je da nosi veoma pozitivne impresije ovom posetom:

- Mislim da se radovi na Prirodnjačkom centru polako privode kraju, i da bi oni koji su nadležni za dodeljivanje sredstva trebalo da pomognu i ubrzaju proces završetka, s obzirom da je najveći deo završen i da su sredstva koja su preostala minorna u odnosu na ono što je do sada urađeno.

Što se tiče Poljoprivredne škole, mogu reći da je ona na jednom veoma visokom nivou i očekujem da se u skorijoj budućnosti završi novi dom učenika. Ja ću nastojati da pokušamo u Ministarstvu da rešimo problem ukidanja odeljenja u Poljoprivredno-veterinarskoj školi i Gimnaziji Svilajnac s obzirom da su ovo škole sa veoma dugom tradicijom i popunjenim kapacitetima učenika – rekao je Zoran Mašić.

 

covid
covid