Loading
Учитава се...

Poseta zamenika britanskog ambasadora u Srbiji gospodina Dejvida Mekfarlan

Objavljeno: 30/07/2013

30.07.2013. godine - Zamenik britanskog ambasadora u Srbiji gospodin Dejvid Mekfarlan boravio je danas u svojoj prvoj zvaničnoj poseti opštini Svilajnac. Nakon prijema kod predsednika opštine Svilajnac Predraga Milanovića, gospodin Mekfarlan je zajedno sa predsednikom Milanovićem simbolično posadio drvo u parku Evropskog prijateljstva i time ozvaničio početak saradnje.

Predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović tom prilikom upoznao je gospodina Mekfarlan sa projektima opštine Svilajnac: „Danas smo na jedan simboličan način ozvaničili međunarodnu saradnju, a gospodinu Mekfarlan pokazali sve što opština Svilajnac nudi. Obišli smo fabriku Panasonik, kao najveću fabriku u Svilajncu i Prirodnjački centar Svilajnac, kao najveći projekat u oblasti nauke u regionu. Takođe smo ga upoznali sa problemima sa kojima se srećemo, a kao rezultat ove posete očekujemo pomoć i uspešnu saradnju sa ambasadom Britanije“ – izjavio je predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović.

Gospodin Mekfarlan nakon posete ukazao je na mogućnost saradnje po pitanju investiranja britanskih kompanija u opštinu Svilajnac. „Upoznao sam se sa vašom opštinom i projektima na kojima radi, kao i sa mogućnostima koje opština Svilajnac nudi. Vidim da se ovde ozbiljno radi, tako da smo započeli i razgovore o mogućnostima za dovođenje britanskih investicija u opštinu Svilajnac“ – govori zamenik britanskog ambasadora u Srbiji gospodin Dejvid Mekfarlan.

covid
covid