Loading
Учитава се...

Potpisan Ugovor o dodeli sredstava za pomoć starim licima

Objavljeno: 24/04/2013

BEOGRAD 24. april 2013.

U Palati Srbija danas je između Ministarstva rada, zapošljavanja i socijalne politike i predstavnika 42 lokalne samouprave među kojima je i opština Svilajnac potpisan Ugovor o dodeli finansijskih sredstava za pružanja pomoći starim i socijalno ugroženim licima. Ugovor je ispred opštine Svilajnac potpisao Predsednik opštine Predrag Milanović, a sredstva će preko Crvenog krsta biti upotrebljena za realizaciju projekta "Pomoć u kući za stara lica".

- Mi smo danas dogovorili jedan posao koji će da se realizuje do kraja godine, a 108 porodica dobiće neophodnu pomoć, negu i brigu u kući za stara lica. Očekujemo da sa ovim projektom nastavimo i naredne godine. Ono što je još jako važno jeste to da će se otvoriti i 23 nova radna mesta za geronto domaćice - izjavio je Predrag Milanović.

Državna sekretarka u Ministarstvu rada, zapošljavanja i socijalne politike Brankoca Janković izjavila je da je ovo ministarstvo iz budžeta za ovu godinu izdvojila 60 miliona dinara za realizaciju ovog projekta u 42 opštine kojima je potrebna kvalitetnija socijalna zaštita.

- Ta sredstva nisu dovoljna, ali opštinama će biti od velike pomoći jer će njima uspeti da zbrinu veliki broj socijalno ugroženih porodica. Mi ćemo nastaviti i dalje da radimo na ovakvim projektima, a sa opštinom Svilajnac planiramo da razvijemo sve one usluge socijalne zaštite koje su potrebne, a počeli smo od onoga što je prioritet. Opština Svilajnac imaće podršku ministarstva za ovakve i slične projekte - izjavila je Brankica Janković.

Ministar rada, zapošljavanja i socijalne politike dr Jovan Krkobabić je nakon potpisivanja ugovora sa predsednicima opština izjavio da se očekuje da sledeće godine iz budžeta budu izdvojeno još veća sredstva za projekte i zoblasti socijalne zaštite.

covid
covid