Loading
Учитава се...

Potpisani ugovori sa Panasonic-om

Objavljeno: 03/04/2013

Japanska firma Panasonic koja posluje u Svilajncu juče je u opštini Svilajnac  potpisala ugovore o kupovini objekta u kome posluje i time i ozvaničila svoj dugoročni ostanak u Srbiji.

U opštini Svilajnac juče popodne predstavnici Panasonic-a potpisali su dva ugovora: Ugovor o prodaji nepokretnosti sa SBER Bankom, kojim su postali vlasnici objekta veličine oko 10.000 m² i Ugovor o regulisanju prenosa prava na zemljište sa opštinom Svilajnac, gde se radi o 2,90 hektara zemljišta. Objekat čiji je vlasnik sada Panasonic nekada je bio u vlasništvu nemačkog Reuma i sastoji se od poslovnih prostorija i proizvodne hale. Ugovore su potpisali generalni direktor Panasonic Lighting-a za Evropu Hirojašu Eriguči ( Hiroyasu Eriguchi ), generalni direktor Panasonic Lighting Devices Serbia Dirk Bantel i predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović.

 Panasonic u Svilajncu posluje 30 meseci i posle brojnih pregovora doneli su odluku da kupovinom ovog objekta i zemljišta ostanu u Srbiji i nastave proizvodnju:- Smatram da je ovo danas jasan signal da počinjemo da sprovodimo sledeći korak u istoriji Panasonic-a. Panasonic uveliko napreduje u opštini Svilajnac, a u  bližoj budućnosti primetićete i dalje pomicanje u oblasti novih tehnologija koje će se proizvoditi baš u Svilajncu. Ovo je jasna poruka i signal opštini Svilajnac i Srbiji da će Panasonic nastaviti da posluje i proizvodi u Svilajncu kao i do sada uz mogućnost dodatnih investicija - izjavio je Dirk Bantel generalni direktor Panasonic Lighting Devices Serbia.

 Za opštinu Svilajnac ovo je veoma važan događaj i projekat s obzirom da Panasonic do sada zapošljava oko 250 Svilajnčana:- Ovo nije veliki projekat samo za Svilajnac nego i za Srbiju. Pošto je Panasonic postao zvanični vlasnik objekta, to znači da smo mi zadovoljili njihove stroge standarde i da će u budućnosti ovde i širiti proizvodnju, što su za nas pre svega nova radna mesta. Osim toga, ovo je i odličan primer drugim potencijalnim investitorima da mogu da ulažu u Srbiju i da je u Svilajncu povoljna investiciona klima. Želim da naglasim, da oni od danas nisu više naši gosti nego domaćini. - izjavio je Predrag Milanović predsednik opštine Svilajnac.

 

covid
covid