Loading
Учитава се...

Pri kraju radovi na reciklažnom dvorištu u Svilajncu

Objavljeno: 02/11/2012

 

 U Svilajncu se završavaju radovi na velikom infrastrukturnom projektu u okviru koga spadaju asfaltiranje puta između sela Grabovac i Sedlare, rekonstrukcija  osnovne škole u Sedlaru  i asfaltiranje  i uredjenje novog reciklažnog dvorišta, koje će se spojiti sa glavnim putem.

Predsednik opštine Svilajnac  Predrag  Milanović istakao je da je zadovoljan saradnjom sa novom vladom i resornim ministarstvom koje je pomoglo realizaciju ovog projekta.

-Meni je jako drago da je ova vlada prepoznala dobre projekte i da je nastavila da ulaže u njih.  Opština Svilajnac ima zapažene rezultate i dobru saradnju sa novom  vladom i to je jako dobro. Pohvalio bih rad pojedinih ministarstava koji su nastavili da rade onako kako smo mi radili prethodne četiri godine. Vrednost svih ovih radova je milion evra i mi smo obezbedili sredstva, potpisali sve ugovore i trebalo bi da sve što je planirano bude završeno do kraja godine. Sredstva su obezbeđena od strane Ministarstva energetike, razvoja i zaštite životne sredine i Javnog preduzeća "Putevi Srbije".

Reciklažno dvorište nam je bitno iz dva razloga: Jedan je da smo trenutno u pregovorima sa jednim novim investitorom iz Francuske koji je zainteresovan za lokaciju reciklažnog dvorišta i sa njima smo pokrenuli određene procese, a drugi je da je ovo nova industrijska zona u Svilajncu, koja ima za cilj da se bavi malo drugačijim sadržajima, kao što su obnovljivi izvori energije i nove tehnologije u svetu koje ih prate. Osim što će se otvoriti nova radna mesta, ovo će Svilajnac staviti na mapu gradova koji brinu o ekologiji i prate nove trendove u svetu. - istakao je Predsednik opštine Svilajnac  Predrag Milanović.

U novom reciklažnom dvorištu završvaju se infrastrukturni radovi, uvela se voda, kanalizacija, električna energija i ostalo je još da se završi  asfaltiranje. Sledeća faza je rekonstrukcija postojećih hala i objekata, nabavka opreme i nakon toga moći će da radi taj bitan segment sakupljanja i odnošenja smeća. Planira se i upošljavanje novih radnika.

 

covid
covid