Loading
Учитава се...

Pri kraju radovi na rekonstrukciji OŠ "Branko Radičević" u Sedlaru

Objavljeno: 26/11/2012

Radovi  na rekonstrukciji osnovne škole "Branko Radičević" u selu Sedlare kod Svilajnca privode se kraju. Ovi radovi deo su velikog infrastrukturnog projekta, vrednog oko milion evra,  u okviru koga spadaju još i asfaltiranje puta između sela Grabovac i Sedlare i asfaltiranje  i uredjenje novog reciklažnog dvorišta, koje će se spojiti sa glavnim putem.

Do kompletnog završetka radova ostalo je još desetak dana. Predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović posetio je školu i obišao radove.

"Ovo je jedna velika investicija u infrastrukturu, jer škole dugo nisu obnavljanje i način da deci omogućimo bolje uslove za školovanje. Na školi je potpuno zamenjen krov, promenjena je kompletna stolarija, radimo novu izloaciju i novu fasadu i očekujemo da u narednih 30 godina ova škola nema problema. Nadam se da ako obezbedimo bolje uslove da ćemo da imamo i veći broj đaka. Sledeće godine planiramo da saniramo  probleme na školi u selu Crkvenac." - izjavio je Predrag Milanović.

Direktor osnovne škole "Branko Radičević" Miroslav Jovanović rekao je da radovi teku planiranom dinamikom.

"Sve teče po planu, majstori rade punom parom, kako bi se iskoristilo lepo vreme i radovi završili u planiranom roku. U ovom teškom ekonomskom trenuku opština Svilajnac našla je sredstva da ovu školu sredimo. Trudimo se da radovi ne ometaju nastavu, stolarija na svim učionicama je već zamenjena tako da se časovi nesmetano održavaju." -izjavio je Miroslav Jovanović. 

covid
covid