Loading
Учитава се...

PROSLAVLJEN DAN OPŠTINE SVILAJNAC

Objavljeno: 30/06/2015

Svečana sednica povodom obeležavanja Dana opštine Svilajnac održana je sinoć u svilajnačkom Centru za kulturu, u prisustvu oko 300 gostiju iz cele zemlje i regiona, a specijalni gosti bili su učenici osnovnih i srednjih škola koji su đaci generacije i osvajači nekog od prva tri mesta na republičkom takmičenju.

Njih je domaćin, Predrag Milanović predsednik opštine Svilajanc pozdravio i predstavio kao nešto najbolje što Svilajnac trenutno ima. Nakon kratkog filma koji je bio osvrt na najvažnije poslove, projekte i uspehe opštine Svilajnac u protekloj godini dodeljena su društvena priznanja zaslužnim građanima i partnerima opštine.

Zahvalnicu opštine Svilajnac za pomoć i saradnju u protekloj godini dobitnicima je uručila dr Danijela Stojadinović zamenik predsednika opštine Svilajnac, a zahvalnicu su dobili:
Dr SrđanuVerbić, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja
PANASONIC LIGHTING DEVICES SERBIA DOO SVILAJNAC
Mirko Vukomanović, policajac Policijske stanice Svilajnac
Aleksandar Jeremić, poljoprivrednik iz Vojske.

U ime nagrađenih obratio se dr Srđan Verbić koji se zahvalio na ukazanoj časti i istakao kako opština Svilajnac po svom razvoju, energiji i zajedništvu može da bude primer drugim opštinama:

„Vi ste na pravom putu. Oduševljen sam ovim što sam video i imate podršku da nastavite u ovom pravcu“ – izjavio je Verbić.

Plaketu opštine Svilajnac uručio je Predrag Milanović i to Majklu Devenportu, šefu Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji i Veranu Matiću, predsedniku Upravnog odbora Fonda B92, koji su pomogli opštini Svilajnac u najtežim trenucima nakon prošlogodišnjih poplava i pomogli u saniranju posledica.

Svečanu sednicu vodio je glumac Branislav bane Trifunović, a u programu su učestvovali i gudači Dečje filharmonije.

Opština Svilajnac proslavlja svoj dan 29. juna jer je na ovaj dan Ukazom kneza Mihaila 1866. godine Svilajnac zvanično proglašen varošicom.

 

 

covid
covid