Loading
Учитава се...

REKONSTRUISANA SREDNJA ŠKOLA SVILAJNAC

Objavljeno: 29/03/2016

 Glavni objekat Srednje škole Svilajnac kompletno je rekonstruisan i danas su ga svečano otovorili Marko Blagojević, direktor Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima, redrag Milanović, predsednik opštine Svilajnac i  i dr Danijela Stojadinović, zamenik predsednika opštine.

Na Srednjoj školi Svilajnac urađeni su krov, sanacija temelja, svi unutrašnji radovi, instalacije, novi toaleti, podovi, zidovi, novo grejanje, fasada... Vrednost projekta je око 40 miliona dinara, sredstva su obezbeđena iz Fonda solidarnosti, a svi radovi završeni su u predviđenom roku: 

„ Posle rekonstrukcije objekta Gimnazije, obnovili smo i glavni objekat Srednje škole Svilajnac. Ostalo je da obezbedimo nove klupe, table i nameštaj, načelno imamo dogovor sa Fondacijom Novak Đoković da oni to doniraju, a ukoliko bude nekih problema sa procedurama, opština Svilajnac će to obezbediti od svojih sredstava do početka nove školske godine“ – izjavio je Milanović i dodao da saniran i pomoćni objekat za praktičnu nastavu.

Marko Blagojević je istakao da je sređivanje ove škole deo projekta sređivanja javnih objekata koje sprovodi Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima, i jedan je od ukupno 51 objekta koji su deo ovog programa:

„Ovo je drugi najveći i drugi najskuplji objekat koji se trenutno radi iz ovog programa, a prvi je koji je završen, što dovoljno govori i o angažovanju opštine Svilajanc, koja je bila posebno aktivna sa apliciranim projektima. Pomenuću i most na Resavi, koji je bio najveći koji se gradi, a prvi je gotov. Dosta je posla urađeno u Svilajncu, koji je i najveći korisnik sredstava iz Fonda solidarnosti“ – izjavio je Blagojević.

 

Nakon otvaranja škole, obišli su i početak radova na  izgradnji novog mosta u selu Kupinovac i radove na sanaciji ambulante u Sedlaru.

covid
covid