Loading
Учитава се...

Sedlare dobilo novu ambulantu

Objavljeno: 22/07/2014

U Sedlaru je danas svečano otvorena nova zdravstvena ambulanta, renovirana i savremeno opremljena nakon majskih poplava u kojima je bila uništena. Nov inventar i obnovljena zgrada, zajedno sa ljubaznim lekarima i osobljem, spremni su da dočekaju pacijente i građane kojih ima 1250 koje ova ustanova zdravstveno zbrinjava.

Obnovu i opremanje ove ambulante omogućili su meštani sela Sedlara koji su, uz pomoć 7 okolnih mesnih zajednica, donacija i opštine Svilajnac, obezbedili sredstva. Svečanom otvaranju prisustvovali predstavnici lokalne samouprave, mesnih kancelarija, Doma zdravlja vilajnac i medija.

Prema rečima predsednika opštine Svilajnac Predraga Milanovića meštani Sedlara i okolnih mesnih zajednica su se izvanredno organizovali i opština je uvek tu da podrži angažovanje i dobre projekte:

"Sedlare sada ima jednu od najbolje opremljenih ambulanti na teritoriji opštine Svilajnac, i to zahvaljujući zajedništvu i angažovanju lokalnog stanovništva i donatora. Vi ste primer kako radom i slogom može da se postigne mnogo" - izjavio je Predrag Milanović.

Direktorka Doma zdravlja Svilajnac dr Vera Branisavljević uručila je specijalne zahvalnice svim mesnim kancelarijama koje su pomogle obnovu i uređenje ove ambulante, kao i opštini Svilajnac i donatorima.

 

covid
covid