Loading
Учитава се...

Uskoro: regulacija toka reke Resave

Objavljeno: 22/08/2013

Direktor Javnog vodoprivrednog preduzeća "Srbijavode" Goran Puzović posetio je opštinu Svilajnac, gde je sa predsednikom opštine Predragom Milanovićem razgovarao o mogućnostima za izvođenje projekta regulacije toka reke Resave kroz naseljena područja.

Predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović istakao je važnost realizacije ovog projekta jer Svilajncu kao naseljenom mestu preti opasnost od poplava:

- O ovom problemu se ne priča mnogo, ali mi, naročito u poslednje dve godine, aktivno radimo na njegovom rešavanju. Imali smo ozbiljan problem 2002. godine kada se Resava izlila. Kako bismo uklonili tu opasnost opština Svilajnac je uradila kompletan projekat regulacije toka reke Resave kroz naseljena mesta opštine Svilajnac do ušća i spremila dokumentaciju. Mi smo delegirali naš projekat javnom preduzeću "Srbijavode" i direktor tog preduzeća nam je rekao da je to jedan od prioritetnih projekata u narednom periodu i mi očekujemo da će to da se realizuje i da rešimo problem reke Resave - izjavio je Predrag Milanović.

Direktor Javnog vodoprivrednog preduzeća "Srbijavode" Goran Puzović izjavio je da je saradnja tog preduzeća sa opštinom Svilajnac podignuta na viši nivo i da se očekuje uspešna saradnja na ovom projektu:

- Plan je da Republika Srbija u toku naredne zime potpiše sporazum sa Svetskom bankom i uđe u realizaciju kreditnog aranžmana namenjenog projektima. Jedan od projekata koji imaju prioritet je upravo ovaj zahvaljujući lokalnoj samoupravi koja je bila dovoljno angažovana i visprena da uradi neke stvari, spremi dokumentaciju i slično. Potrudićemo da se ovaj projekat regulacije reke Resave bude u prvih pet koji će se raditi - izjavio je Goran Puzović.

covid
covid