Loading
Учитава се...

"Zabavno-kulturno leto 2013"

Objavljeno: 02/08/2013

U opštini Svilajnac se tokom celog leta organizuje veliki broj kulturno-zabavnih manifestacija, a u organizaciji Centra za kulturu Svilajnac. 

Do sada je u okviru „Zabavno-kulturnog leta 2013“ na otvaranju turnira u malom fudbalu  u Bobovu 12. jula održan koncert Dragice Radosavljević Cakane u pratnji orkestra Joce Strižanca, a u Dubnici je u okviru manifestacije pod nazivom „Svilajnac sa gostima“ održan celovečernji koncert KUD „Sinđelić“ 24. jula i u Sedlaru četiri dana kasnije, u okviru Likovne kolonije koju organizuje MZ Sedlare. KUD „Sinđelić“ je ovako veselo veče priredilo i u Radošinu 29. jula. Koncert Dragice Radosavljević Cakane, ali ovog puta u pratnji orkestra Zvezdana Tomića održan je u Troponju, dan kasnije. 

Svakako jedan od najspektakularnijih događaja u okviru ove manifestacije održan je u sredu, 31. jula, kada je na Trgu Stevana Sinđelića održano javno snimanje emisije „Jedna želja, jedna pesma“ koja se emituje na televiziji Happy. Sa izvođačima: Mina Kostić, Radiša Urošević, Dejana i Dejan Đekić i Mira Aleksić, bio je osiguran fenomenalan provod i zabava, sa najbrojnijom publikom koja je zabeležena na nekom javnom događaju u Svilajncu. Odmah narednog dana, 1. avgusta Svilajnčani su mogli da uživaju u Indonežanskoj večeri organizovanoj na Trgu, gde je ansambl narodnog plesa Krida Budaya iz Džakarte predstavio egzotične plesove, muziku i nošnju Indonezije. Ova indoženska plesna grupa se trenutno nalazi na Balkanskoj turneji u okviru koje su posetili više gradova u Srbiji, među kojima je i Svilajnac. 

Zabavno-kulturno leto 2013. se tu ne završava. Svilajnac još očekuju i koncert grupe Garavi Sokak 6. avgusta, kao i još dva koncerta Dragice Radosavljević Cakane, u selima Dublje i Vojska, 7. i 8. avgusta, kao i još nekoliko celovečernjih koncerata KUD „Sinđelić“ – u selima Kupinovac (12. avgust), Vrlane (14. avgust) i Crkvenac (28. avgust).

covid
covid