Loading
Учитава се...

"Čovek gde rado živi, rado i radi"

Objavljeno: 24/02/2014

U opštini Svilajnac ovih dana boravi Armin Klausman, stručni savetnik iz Nemačke za oblast unapređenja privrede. Kancelariji za lokalni ekonomski razvoj opštine Svilajnac odobren je projekat preko Nemačko-srpskog privrednog udruženja iz Beograda, koji su omogućili dolazak eksperta iz Nemačke sa ciljem pružanja tehničke i savetodavne pomoći u ciljevima poboljšanja privrednih uslova i privredne klime u opštini:

"Veoma nam znače saveti koje dobijamo, pre svega jer se ne odnose samo na delatnosti u oblasti privrede, već na poboljšanje sveukupne radne atmosfere i kvaliteta života. On boravi kod nas dve nedelje, svakodnevno imamo sastanke, obišli smo obe industrijske zone i sve institucije, upoznali ga sa načinom rada lokalne samouprave i zajednički odradili niz analiza koje će nam koristiti u budućem poslovanju" - izjavila je Milena Radović koordinator kancelarije za lokalni ekonomski razvoj.

Armin Klausman ima bogatu karijeru. Bio je gradonačelnik, predavač na Univerzitetima i savetnik brojnih političara, ekonomista i rukovodioca iz različitih oblasti društvenog i javnog života. Kaže da je svrha njegove posete da, pre svega, pomogne ljudima:

"Razlog mog boravka u Svilajncu je davanje konstruktivnih saveta za unapređenje privrede. Ali da bi se to postiglo, potrebno je stvoriti sve preduslove i uslove za to. To je proces koji traje, a krajnji cilj je poboljšanje sveopšteg kvaliteta života. Trebalo bi ljude pokrenuti na akciju. Vidim da se u Srbiji mnogo radi i da se dosta toga već uradilo, što ne znači da ovde sada treba stati. Za kratko vreme napravio sam neke opšte analize i ponudiću konkretne savete. Želim da pomognem da se Svilajnac razvije kao industrijski centar jer ima ozbiljne potencijale. Takođe, ovo je lepo mesto za život, a gde ljudi vole da žive, tamo vole i da rade" - rekao je Klausman.

Mileni Radović, koordinatorki kancelarije za lokalni ekonomski razvoj Klausman je uručio  priručnik o profesionalnom vođenju budućih privrednih aktivnosti, specijalno urađen za opštinu Svilajnac, koji uzima u obzir sve specifičnosti ovog kraja.

 

Armin Klausman drugi je nemački ekspert koji je posetio Svilajnac. Prošlog meseca Komunalno-javno preduzeće "Morava" iz Svilajnca bilo je domaćin ekspertu za oblast vodosnabdevanja.

covid
covid