Loading
Учитава се...

DINOSAURUSI SE VRAĆAJU U SVILAJNAC

Objavljeno: 01/12/2014

Dino park na Kalemegdanu, koji je bio otvoren tokom tri meseca za posetioce, danas se zvanično zatvara, a dinosaurusi se vraćaju u Svilajnac. Prema rečima predsednika opštine Svilajnac Predraga Milanovića neke od najatraktivnijih replika biće izložene u centru grada tokom Novogodišnjih praznika:

„Nakon uspešne izložbe na Kalemegdanu, gde smo prodali više od 65.000 karata i prihodima od toga pomogli obnovu našeg vrtića i otvaranje Prirodnjačkog centra, vraćamo dinosauruse kući. Tokom narednih mesec dana biće izloženi u centru grada, sa idejom da ih predstavimo i našim sugrađanima jer oni su zapravo njihovi“ – rekao je Milanović i dodao da je ideja o postavljanju Dino izložbe na Kalemegdanu  zapravo nastala kao jedinstveni spoj nauke, obrazovanja, kulture i zabave  u jednom i da  su podaci o ogromnom interesovanju za izložbu na Kalemegdanu još jedna potvrda da ovakvi sadržaji imaju svoje mesto i publiku, a potvrdili su i potrebu za što skorijim otvaranjem Prirodnjačkog centra Srbije Svilajnac koji se očekuje početkom maja 2015. godine.

Prirodnjački centar Srbije Svilajnac, urađen je po najvišim svetskim standardima i pruža moderan i unapređen pristup muzejskom tipu izlaganja. Čine ga bogati sadržaji: naučne postavke, prirodna bogatstva, prošlost naše planete,  Dino park, savremen 3D bioskop, edukacije i radionice i interaktivni sadržaji koji će mladima približiti svet nauke i kulture i uticati na njih da zavole nauku i prave vrednosti, kroz zabavu. Ovih dana intenzivno se radi na pripremama za njegovo otvaranje, pa je tako nastala i nova maskota centra, mladunče Diplodokusa. Prirodnjački centar Srbije Svilajnac  raspisuje konkurs  za davanje imena novoj maskoti , dobrom i nežnom dinosaurusu,  omiljenom kod dece.

„Želimo da naš zaštitni lik bude prepoznatljiv, zanimljiv i blizak ljudima. Zato želimo da u ovu akciju uključimo širu publiku, da svi ljudi shvate da ovo nije samo svilajnačko nego i nacionalno dobro“ – objasnio je Milanović.

 

Na ovom konkursu mogu učestvovati svi i slati nam svoje predloge na mail: prirodnjackicentarsrbije@gmail.com do 30. decembra 2014. godine. Pobednika očekuje nagrade, a to su tablet računar i godišnja ulaznica za prirodnjački centar, a proglasiće ga stručni žiri krajem januara 2015. godine. ŠALJITE NAM SVOJE PREDLOGE!!!

covid
covid