Loading
Учитава се...

Eksperti Svetske banke u radnoj poseti Svilajncu

Objavljeno: 18/06/2014

Delegacija eksperata Svetske banke, Evropske komisije i Ujedinjenih nacija danas je boravila u radnoj poseti opštini Svilajnac, gde je sa opštinskim rukovodstvom razgovarala o svim problemima i posledicama nakon poplave.

Eksperti Svetske banke su na terenu kako bi prikupil što više informacija o stanju u poplavljenim područjima, i sa podacima izašli na veliku organizovanu donatorsku konferenciju zakazanu za jul 2014. godine. Teme o kojima su razgovarali su štete po privredu, male preduzetnike, poljoprivredu, nezaposlenost, socijalno stanje i slično:

"Cilj ove radne posete je informisanje tima Svetske banke o svim problemima koji su nastali kao direktna ili indirektna posledica poplava. Naš cilj kao opštine je da se što bolje pozicioniramo na donatorskoj konferenciji, kako bi što više prikupljenih sredstava bilo namenjeno upravo Svilajncu" - izjavio je predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović.

Eksperti Svetske banke razgovarali su i konsultovali se i sa direktorima i prestavnicima javnih ustanova i službi sa teritorije opštine Svilajnac.

 

covid
covid