Loading
Учитава се...

Fondacija "Ana i Vlade Divac" potpisala ugovore o donaciji građevinskog materijala za obnovu 13 kuća u Svilajncu

Objavljeno: 20/08/2014

Fondacija "Ana i Vlade Divac" potpisala je danas u prostorijama opštinske kancelarije za pomoć ugroženom stanovništvu ugovore o donaciji sa 13 porodica sa teritorije opštine Svilajnac čije su kuće oštećene u poplavama. Donacija je u građevinskom materijalu za obnovu kuća, a vrednost donacije je preko 5 miliona dinara. Iz fondacije kažu da su sredstva prikupljena zahvaljujući individualnim donatorima iz zemlje i inostranstva.

Materijali za obnovu kuća ( cement, ploćice, podovi i slično.. ) biće isporučeni najkasnije do 15. septembra, a korisnici donacija su u obavezi da u roku od 45 dana od dana preuzimanja donacije ugrade materijal u svoje stambene objekte. Krajnji rok za završetak projekta je obnove kuća je 1. novembar 2014. godine.

Predstavnici fondacije i njihova partnerska organizacija "Vizija" iz Kragujevca na trenu će pratiti isporuku donacija kao i njihovu ugradnju.

Svih 13 porodica kažu da im ova pomoć znači mnogo, jer će do zime uspeti da saniraju svoje domove, a kao primaoci socijalne pomoći sami ovo ne bi mogli da urade.

covid
covid