Loading
Учитава се...

"Forma Ideale" donirala nameštaj za 39 svilajnačkih porodica

Objavljeno: 30/07/2014

Proizvođač nameštaja Forma Ideale donirala je danas nameštaj za 39 poplavljenih porodica u Svilajncu ukupne vrednosti 2,5 miliona dinara. Prva porodica kojoj je nameštaj isporučen danas je porodica Julijane Milić, koja ima bebu staru 16 dana. 

Svilajnčanka Julijana Milić bila je u osmom mesecu trudnoće kada je bagerom evakuisana iz poplavljene kuće. Kaže da su ona i suprug u jednom danu ostali bez kompletnog nameštaja:

"Strašno, bili smo uspaničeni svi, tu je bila i tetka, i mi i mali brat. U međuvremenu rodi se Damjan, danas je napunio drugu nedelju. Ovo nam najviše zbog njega znači" - rekla je Julijana.

Predstavnik "Forma Ideale" Aleksandar Ružesković rekao je da je ovo samo početak pomoći koju će ova kompanija sistematično pružati ugroženima širom Srbije u narednom periodu:

"I nastavljamo dalje u saradnji sa Crvenim krstom Srbije koji nam je partner u akciji "Pomoć za Srbiju, u Formi za dobra dela" ćemo se potruditi da stvarno sva ona područja koja su bila ugrožena, a bilo ih je puno, makar dobar deo njih, opremimo nameštajem." - izjavio je Ružesković.

Nebojša Jovanović, sekretar Crvenog krsta u Svilajncu kaže da su porodice koje će dobiti nameštaj izabrane su po određenim kriterijumima.

"To su porodice koje su naravno poplavljene, koje su socijalno ugrožene, koja imaju invalidna lica, veliki broj dece, koja imaju trudnice, malu decu."- rekao je Jovanović.

I opština Svilajnac potrudila se da državna pomoć što pre stigne do najugroženijih.

"Prvih sto rešenja uradićemo tokom sutrašnjeg dana, a prvi na spisku su socijalno ugrožene porodice, da praktično probamo da oni prvi dobiju državnu pomoć, radićemo i narednih dana i vikendom, i pomerili smo radno vreme od 7 ujutru do 7 uveče." - istakao je predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović.

 

covid
covid