Loading
Учитава се...

Francuska specijalna jedinica iz Svilajnca ispraćena uz osmehe!

Objavljeno: 06/06/2014

Francuska specijalna jedinica spašavanja, koja je desetak dana boravila u Svilajncu, prečišćavala i delila građanima vodu za piće, jutros je napustila naš grad.
Ispred zgrade opštine opštinsko rukovodstvo i predstavnici KJP „Morava“ Svilajnca razmenili su poklone i međusobne utiske:
„Veoma smo ponosni što smo mogli da pomognemo građanima Svialjnca. Jako smo lepo dočekani, građani su nam donosili kolače, ćevape, rakiju... Nikakav problem nismo imali, o svemu smo se lepo dogovarali sa domaćinima. Veoma sam se iznenadio koliko ovde ima ljudi koji žive u Francuskoj, koliko Francuza koji dolaze ovde i koliko stanovniika Svilajnca poznaje francuski jezik. Ovo je neprocenljivo iskustvo za nas i sa najlepšim utiscima se vraćamo u Francusku. Neki od nas sigurno će se opet vratiti ovde“, izjavio je kapetan ove jedinice.
Zamenik predsednika opštine Svilajnac Dr Danijela Stojadinović uručila im je poklon –zastavu Srbije, a od KJP „Morava“ Svilajnca dobili su uramljen grb Svilajnca:
„Dugujemo veliku zahvalnost i francuskoj državi i svim ovim ljudima koji su danima nesebično radili i obezbeđivali građanima vodu, ali i doprinosili da se osećamo sigurnije. Drago mi je što odlaze sa najpozitivnijim utiscima, a nadam se da smo na ovaj način učvrstili naše tradicionalno prijateljstvo“ – rekla je dr Danijela Stojadinović.
Dvadeset spasioca ove specijalne jedinice gotovo do u glas su nas pozdravili rečima na srpskom jeziku: „Doviđenja, hvala vam ljudi!“, a ispraćeni su uz osmehe i pozdrave

covid
covid