Loading
Учитава се...

Još jedna oaza za svilajnačke lovce

Objavljeno: 14/03/2014

U svilajnačkom selu Crkvencu danas je svečanim ručkom otvoren još jedan lovački dom, uz prisustvo predsednika opštine Svilajnac i opštinskog rukovodstva koji su pomogli izgradnju ovog doma obezbeđivanjem neophodnog materijala.

Predrag Milanović kaže da će do kraja 2014. godine svako selo koje ima organizovanu lovačku sekciju dobiti i svoj lovački dom:

"Crkvenčani su se jako dobro organizovali, i uz našu pomoć za veoma kratko vreme izgradili svoj dom. Ostaje nam u ovoj godini da uradimo još domove u Đurincu i Subotici, čiju smo izgradnju već započeli, i da uradimo lovačke domove u Kušiljevo i Vojsci i da do kraja ove godine imamo po jedan lovački dom, kao mesto okupljanja lovaca ali i meštana, u svakom selu na teritoriji naše opštine. Dugoročni cilj nam je da ovakvim poduhvatima od Svilajnca napravimo jedno od najatraktivnijih lovnih područja u Srbiji" - izjavio je Milanović i dodao da je ovo jako korisna i važna pomoć ne samo za lovce nego i za sve građane, s obzirom da lovačka udruženja i hrane i vode računa o divljači i životinjama u skladu sa propisima i na taj način čuvaju naš ekosistem.

Dragan Miladinović, predsednik lovačkog udruženja "Mika Brada" iz Svilajnca kaže da je ovo udruženja u saradnji sa lokalnom samoupravom uradilo jedan veliki posao jer će svako selo imati dom, kao mesto na kome se lovci ne samo druže, nego i organizuju, kreću u lov i prave planove:

"Veoma je važno i sa aspekta podsticanja mlađih naraštaj da se bave lovom. Lovci su se sami organizovali, pokrenuli inicijativu, naišli na podršku opštine Svilajnac i samo izgradili ovaj objekat" - izjavio je Miladinović.

 

Lovci iz Crkvenca kažu da zimska sezona nije bila loša, mada je slabija nego neke prethodne, ali zato sada u novom lovačkom domu sa nestrpljenjem očekuju narednu.

covid
covid