Loading
Учитава се...

MLAĐAN DINKIĆ U ZVANIČNOJ POSETI SVILAJNCU

Objavljeno: 25/11/2013

Lider Ujedinjenih regiona Srbije Mlađan Dinkić posetio je danas sa svojom delegacijom opštinu Svilajnac gde je u pratnji opštinskog rukovodstva obišao industrijsku zonu u Svilajncu i razgovarao o mugućnostima za dalji privredni razvoj opštine.

Mlađan Dinkić je nakon obilaska Panasonika i upoznavanja sa planovima opštine za budući razvoj industrijske zone izjavio da očekuje od Vlade Srbije veće podsticaje za investitore:

"Kada sam ovde bio pre nekoliko godina na mestu gde je sada indutrijska zona bila je ledina. Danas je tu Panasonic u kome radi oko 250 radnika i još nekoliko stranih invstitora. Pokazalo se da politika podsticaja nema alternativu jer je, na primer, do pre samo četiri godine izvoz Srbije bio duplo manji nego što je sada, i ja sam siguran da firme kao što je Panasonic nikada ne bi došle u Srbiju da nije bilo politike podsticaja koji su distribuirani preko najbolje agencije za strana ulaganja SIEPE. Ta politika se mora nastaviti ukoliko želimo da obezbedimo nove investicije i nova radna mesta jer nas u toj oblasti čeka još dosta posla" - izjavio je Dinkić.

Predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović istakao je da je danas napravljen presek dosadašnje zajedničke saradnje i da u industrijskoj zoni danas ukupno radi oko 500 radnika:

"Svilajnac je dobio i bescarinsku zonu i očekujemo da ova zona do kraja godine počne sa radom. Očekujemo saradnju i pomoć i za neke naredne projekte koji se tiču dovođenja stranih investicija i nadam se da ćemo u tom zajedničkom cilju imati podršku Ujedinjenih regiona Srbije - rekao je Milanović.


 

 

covid
covid