Loading
Учитава се...

OD SEPTEMBRA DINOSAURUSI IZ SVILAJNCA NA KALEMEGDANU

Objavljeno: 20/08/2014

U galeriji Prirodnjačkog muzeja iz Beograda danas je potpisan Sporazum o saradnji između opštine Svilajnac, JP „Beogradska tvrđava“ , Prirodnjačkog muzeja i Fondacije B92, kojim se zvanično kreće u realizaciju i otvaranje izložbe dinosaurusa Prirodnjačkog centra Svilajnac na Kalemegdanu.
Preko 20 replika dinosaurusa u živom obliku naredna tri meseca biće izloženo na Kalemgdanskoj tvrđavi, a posetioci će imati mogućnost da se upoznaju sa praistorijom u jedinstvenom ambijentu, dok su za najmlađe najvaljene specijalne igraonice i radionice.
U ime opštine Svilajnac sporazum je potpisao predsednik opštine Predrag Milanović, koji kaže kako ova izložba ima višetruke ciljeve:
„Deo novca od ulaznica koji je namenjen opštini Svilajnac ići će za obnovu vrtića „Dečja radost“ koji je uništen u poplavi, što je i glavni cilj, a ako deo novca ostane uložićemo ga u opremanje Prirodnjačkog centra, s obzirom da već godinu dana nadležna agencija koči radove. Takođe, ovo nam je prilika da šira javnost vidi šta mi u Svilajncu imamo i nudimo u našem Prirodnjačkom centru, pa očekujemo i da nadležni reaguju i učine da ga što pre završimo i otvorimo.“

Naučnu podršku pružio je Prirodnjački muzej iz Beograda, čiji će kustosi i paleontolozi biti na usluzi posetiocima. Najavljeno je veliko interesovanje za ovu izložbu, čije je zvanično otvaranje zakazano za 29. avgust.

covid
covid