Loading
Учитава се...

OD ZAJEČARA 7 MILIONA DINARA ZA OBNOVU VRTIĆA U SVILAJNCU

Objavljeno: 18/06/2014

Predsednik Skupštine opštine Zaječar Saša Mirković potpisao je danas u Svilajncu sa direktorom Fonda B92 Veranom Matićem ugovor o donaciji 7 miliona dinara koji će biti namenjeni obnovi vrtića "Dečja radost" u Svilajncu.

Prilikom zajedničkog obilaska vrtića, gde je prva faza radova već počela, Saša Mirković je izjavio da gradovi, a naročito komšije, treba da se podržavaju i međusobno pomažu:

"U ime svih građana Zaječara uručujemo Svilajncu ovu novčanu pomoć sa željom da vaši mališani što pre dobiju svoju novo mesto za odrastanje. Dodao bih još jednu stvar, a to je da ne treba gledati ni na kakve političke razlike u ovom trenutku, već pokazati solidarnost. Podele po političkoj partiji ili bilo koje druge vrste treba zaboraviti u ovakvim trenucima, jer nikada ne znamo kada ko može da nastrada i da mu treba pomoć. Zaječar će, osim Svilajncu, donirati sredstva i Paraćinu. Mi smo jedan narod, komšije i braća i tako i treba da postupamo jedni prema drugima" - izjavio je Mirković.

Predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović rekao je da su ova donacija i solidarnost koju je grad Zaječar pokazao veoma značajni kako bi se vrtić obnovio do početka jeseni:

"Veliku zahvalnost dugujemo građanima Zaječara jer u ovom trenutku izdvojiti ovaj novac iz budžeta je velika stvar, a nama velika pomoć. Takođe, veoma smo zahvalni i Fondu B92 koji je vrlo angažovan u obnovi vrtića i koji nam pruža ogromnu podršku" - istakao je Milanović i pozvao i druge lokalne samouprave da slede primer Zaječara u skladu sa svojim mogućnostima.

Fondacija B92 je prošle nedelje uručila vrtiću u Svilajncu donaciju firme Milbauer u iznosu od 30.000 evra, a ove nedelje donaciju grada Zaječara, pa je tim povodom direktor ove fondacije Veran Matić izjavio da je zadovoljan tempom kojim pomoć stiže i pozvao još donatora da slede ove primere i priključe se akciji:

"Ovo je jedna od najvažnijih ustanova za Svilajnac i okolinu i zato je važno što pre obnoviti vrtić. Zajedničkim snagama to možemo brže i zato je Svilajncu svaka pomoć dobrodošla. To mogu da budu lokalne samouprave, kompanije, pojedinci... Informacije o uplatama mogu se dobiti na sajtu www.donacije.com" - izjavio je Veran Matić.

covid
covid