Loading
Учитава се...

Održana 16. ( hitna ) sednica SO Svilajnac

Objavljeno: 20/06/2014

Danas je u velikoj sali Skupštine opštine Svilajnac održana 16. vanredna sednica na čijem dnevnom redu je bilo 11 tačaka.

Na ovoj sednici su usvojeni Odluka o završnom računu budžeta opštine za 2013. godinu i Izveštaj o izvršenju Odluke o budžetu za 2013. godinu. Danas ističe rok za usvajanje ovih odluka zbog čega je ova sednica i bila hitno sazvana.

Usvojena je i Odluka o formiranju Radnog tela za raspolaganje sredstvima donacijskog računa opštine Svilajnac, namenjenih za rekonstrukciju PU "Dečja radost" u Svilajncu. Skladno Odluci ovo Radno telo čine: Slavica Milijanović, načelnik opštinskog budžeta kao predsednik Radnog tela, Olivera Stanojević, načelnik opštinske uprave kao član, a ostali članovi su: Radiša Stevanović, Momir Popović, Gorica Gajić, Nebojša Jovanović i Zorica Đorđević.

Za vršioca dužnosti direktora Resavske biblioteke Svilajnac imenovana je Jelena Tomić, kojoj je prethodno istekao mandat na funkciji direktora Resavske biblioteke. Na ovoj funkciji biće dok se ne raspiše konkurs i ne imenuje novi direkor.

Od dokumenata usvojeni su i:

- Godišnji program zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta na teritoriji opštine Svilajnac

- Odluka o ukidanju Fonda protivpožarne zaštite

- Odluka o dodeli društvenih priznanja

- Odluka o izmeni Odluke o obrazovanju i imenovanju Štaba za vanredne situacije opštine Svilajnac.

Na sednici je usvojena i Odluka kojom se usvaja Izveštaj Štaba za vanredne situacije opštine Svilajnac o poplavi na teritorijo opštine Svilajnac.

Nije bilo odborničkih pitanja, predloga i inicijativa.

 

covid
covid