Loading
Учитава се...

Opština Svilajnac poklonila novo terensko vozilo svilajnačkoj vatrogasnoj službi

Objavljeno: 15/07/2014

Opština Svilajnac poklonila je danas vatrogasnoj jedinici iz Svilajnca novo terensko vozilo Ladu Nivu, a predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović uručio je lično ključeve novog vozila Dragiši Zdravkoviću komandiru ove jedinice.
Vatro...gasna jedinica iz Svilajnca nedavno je uznapredovala u Službu za vanredne situacije, tako da su pripadnici ove jedinice ne samo vatrogasci, nego i prva pomoć na teritoriji opštine Svilajnac za svaku vanrednu situaciju, što zahteva dodatnu obuku, ali i dodatnu opremu :
"Opština Svilajnac je rešila da iz skromnog budžeta izdvoji neka sredstva kako bi ovoj službi, jednoj od tri najvažnije u gradu, obezbedila vozilo da mogu brzo da stignu na mesto intervencije s obzirom da oni moraju da reaguju hitno. Oni su jedno ovakvo terensko vozilo izgubili u poplavama i praktično je ovo jedino tog tipa kojim raspolažu" - izjavio je predsednik opštine Predrag Milanović i dodao da lokalna samouprava mora da podrži na sve moguće načine ovu jedinicu jer država nema sredstava da obnovi opremu, pa će se tako budžetom za narednu godinu predvideti da se nabavi i novo vatrogasno vozilo jer su sva stara po 20 i više godina.
Iz ove službe zahvaljuju lokalnoj samoupravi na poklonu koji će im u budućnosti veoma olakšati posao i kretanje po terenu, a sve u inetresu građana opštine Svilajnac kojima će trebati pomoć u vanrednim situacijama. Za nabavku ovog vozila izdvojeno je oko miliona dinara.

covid
covid