Loading
Учитава се...

Otvorena sezona 2014. na teniskim terenima u Svilajncu

Objavljeno: 10/05/2014

Teniski tereni u Svilajncu danas su i zvanično otovorili novu sezonu za rekreativno i profesionalno bavljenje tenisom. Početak nove sezone počinje danas a terene, čija je podloga šljaka, prvi su isprobali najmlađi teniseri teniskog kluba "Radnički" Svilajnac. Svečanom otvaranju prisustvovao je i Predrag Milanović, predsednik opštine Svilajnac, koji je ovom prilikom izjavio da će insistirati da se ubuduće iz budžeta opštine izdvajaju veća sredstva za afirmisanje sportova kao što su tenis, gimnastika, atletika, umesto za profesionalne klubove:

"Za početak smo mi kao opština obezbedili sportsku infrstrukturu i stvorili uslove svim našim građanima da sportom bave bilo profesionalno ili rekreativno. Izgradili smo najmodernije sportske terene kod osnovne škole, preuzeli i renovirali teniske terene, izgradili po selima veliki broj sportskih terena  i time stvorili preduslov za razvoj sporta u našoj opštini. U ovom trenutku založiću se za to da se novac koji se izdvaja sportskom savezu malo drugačije preraspodeli, tako da se manje novca odvaja za profesionalni sport a da se sa nešto više novca podrže neki bazični sportovi i popurališu sportovi koji do sada nisu bili aktuelni u našoj opštini. To ne znači gašenje klubova, ali smatram da je je interes opštine da ona ima što više dece na terenima i uslove da neki od njih jednog dana postanu i profesionalci" - izjavio je Milanović.

Opština Svilajnac takođe će omogućiti teniskom klubu "Radnički" iz Svilajnca da tri puta nedeljno besplatno održava treninge za najmlađe tenisere na ovim terenima i time je na još jedan način podržala razvoj sporta na teritoriji opštine. Među najmlađim teniserima ovog kluba je i Teodora Milosavljević koja je do sada osvojila četiri medalje na različitim teniskim turnirima za decu u našoj zemlj.

Teniski tereni u Svilajncu otvoreni su svakog radnog dana od 9 do 22h, i cena zakupa je 300 dinara po satu. Svoj termin za sport i rekreaciju možete zakazati na telefone: 035/323-163, 065/82-87-027 i 064/185-22-61.

covid
covid