Loading
Учитава се...

Otvorena zdravstvena ambulanta u Grabovcu

Objavljeno: 16/01/2014

Danas je u svilajnačkom selu Grabovac svečano otvorena zdravstvena ambulanta Doma zdravlja Svilajnac, a otvaranju je prisustvovalo opštinsko rukovodstvo, direktori javnih ustanova i brojni građani Grabovca.

Ovo je peta seoska ambulanta na teritoriji opštine Svilajnac, a jedan od ciljeva je i zapošljavanje medicinskog osoblja iz Svilajnca:

"Opštinsko rukovodstvo vodi jednu drugačiju politiku sa ciljem da omogućimo i pomognemo zapošljavanje medicinskog osoblja. Ove godine smo u budžetu predvideli skoro 20 miliona dinara pomoći Domu zdravlja Svilajnac za isplatu zarada lekarima, sestrama i tehničarima, a pomažemo i stvaranje boljih uslova za njihov rad i ova ambulanta u Grabovcu jedan je korak napred na tom putu" - izjavio je Predrag Milanović, predsednik opštine Svilajnac.

U ovoj ambulanti radiće lekar i medicinska sestra, a stanovnici Grabovca će svakog radnog dana od 7 do 15 časova moći da u svom mestu posete lekara ili potraže lekarsku pomoć. Doktorka Mariana Vasić kaže da će ovaj primer doprineti i poboljšanju zdravstvene zaštite, kao u unapređenju zdravstvene usluge za građane i sveopšte poboljšanje funkcionisanja zdravstvenog sistema 

"Pre svega je bitna dostupnost lekara za građane ovog sela,bliži smo pacijentima, moći će lakše da dođu po recept, uslugu ili savet lekara, a radićemo aktivno i na preventivi" - izjavila je doktorka Vasić i naglasila da joj je posebno drago što je svoje prvo zaposlenje našla upravo na teritoriji svoje opštine.

Dr Danijela Stojadinović, zamenik predsednika opštine Svilajnac i predsednik saveta za zdravlje opštine Svilajnac izjavila je da lokalna samouprava konstantno radi na unapređivanju zdravstvene zaštite:

"Dom zdravlja Svilajnac je zajedno sa lokalnom samoupravom i na osnovu inicijative meštana sela Grabovac omogućio uslove za otvaranje ove ambulante. Nadam se da će Grabovčani biti zadovoljnom ovom uslugom, svakog dana moći će da recimo izmere pritisak, a donirali su nam i aparat za kapilarno merenje šećera u krvi, što  je još jedan doprinos da ovo bude kompletna zdravstvena usluga" - rekla je dr Danijela Stojadinović.

 

 

covid
covid