Loading
Учитава се...

Počela podela rešenja poplavljenima

Objavljeno: 31/07/2014

U opštini Svilajnac juče je počela podela rešenja građanima koji su pretrpeli štetu u poplavi 16.maja. "Opština Svilajnac podeliće preko 2.500 rešenja a organizovali smo se da radimo u dve smene,  svaki dan i vikendom od sedam sati ujutru do 20 sati uveče", izjavio je predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović.

Predviđeno je da se izda 100 rešenja dnevno "i nadam se da će za 25 dana svi građani dobiti rešenja", dodao je on."Očekujemo i verovatno će biti i žalbi, ali u narednih mesec dana posao mora biti završen od strane opštine, ono što je deo našeg posla", rekao je Milanović. "Paraleno će, očekujemo, stizati i pomoć koju će početi da šalje na privatne račune Kancelarija zaobnovu od poplava", rekao je Milanović.

 

On je dodao da građani, koji su nezadovolojni imaju pravo žalbe na rešenje koje izdaje opština u roku od osam dana Kancelariji za obnovu, koja angažuju republičkog javnog pravopbranioca, a on kontroliše šta je uradila opština.  Prvih 390 rešenja uručuje se ugroženima koji imaju potvrde Centra za socijalni rad.  Prema prvim procenama najveći broj kuća nalazi se u trećoj kategoriji.

covid
covid