Loading
Учитава се...

Potpisan Aneks ugovora o upravljanju projektom "Prirodnjački centar"

Objavljeno: 24/03/2014

U kabinetu predsednika opštine Svilajnac Predraga Milanovića danas je potpisan Aneks ugovora o nastavku realizacije projekta "Prirodnjačkog centra" Svilajnac kojim se opštini Svilajnac daje objekat Prirodnjačkog centra na korišćenje i upravljanje. Tim povodom je državni sekretar u ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Aleksandar Gajić posetio opštinu Svilajnac i obišao Prirodnjački centar. Ugovor su potpisali opština Svilajnac, ministarstvo prosvete i Jedinica za upravljanje projektima u čijoj je nadležnosti Prirodnjački centar do sada bio.

Predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović kaže da je ovo izuzetno važan dan za opštinu Svilajnac i da se očekuje da se sa završetkom radova krene u najkraćem mogućem roku:

"Ovim aneksom ugovora opština Svilajnac dobija privremeno na korišćenje ovaj objekat i time sva prava ali i obaveze. Očekujemo da do početka sledeće školske godine otovorimo Prirodnjački centar za posetioce. Ovo je projekat koji je zamišljen da bude samoodrživ, i da za nekoliko godina broj posetilaca sve više raste, a da sredstva od toga dalje ulažemo u razvoj nauke" - izjavio je Predrag Milanović i dodao da se, prema dosadašnjim procenama, očekuje između 100 i 150 hiljada posetilaca godišnje. 

covid
covid