Loading
Учитава се...

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić uručio pomoć Svilajncu

Objavljeno: 04/06/2014

Svilajnac je danas posetio predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić, koga je dočekalo opštinsko rukovodstvo na čelu sa predsednikom opštine Svilajnac Predragom Milanovićem. Predsednik Nikolić najpre je predao 27 tona humanitarne pomoći u sportskoj hali u Svilajncu,  koja se sastoji mahom od prehrambenih proizvoda, sredstava za higijenu, dušeka...

Nikolić je, prilikom obilaska oštećenog vrtića u Svilajncu, građanima poručio da ne misle da je nevolja prošla i apelovao na njihovu solidarnost u predstojećem periodu.

"Sada nam je više nego ikada potrebna solidarnost. Ono što je ispoljeno prvih dana bilo je nesebično žrtvovanje. Danas je druga vrsta humanosti na delu, danas je na delu solidarnost kako ne bismo pali u zaborav.", rekao je Nikolić.

Predsednik je apelovao i na Vladu Srbije da procedure prilagodi situaciji u kojoj se Srbija nalazi, kako bi rekonstrukcija kuća i javnih objekata mogla da se realizuje bez ikakvih blokada.

"Teško da će u ovo obdanište deca da se vrate brzo ako ne preduzmemo hitne i vanredne mere i ako se vlada ne izjasni da u ovoj situaciji neke procedure predviđene za redovnu situaciju treba na neki način izbeći. Ako bi se ovo smatralo normalnom adaptacijom, ne verujem da bismo u decembru ovde imali dece, jer dovoljno je da jedan ponuđač obori tender da biste čekali iduću godinu. To je nazamislivo", objasnio je Nikolić.

Prema njegovim rečima, vreme je da vlada donese odluku kako se ulazi u rekonstrukciju objekata posle poplave.

Predsednik je rekao da će nastojati da obiđe svako mesto postradalo u poplavama kako bi se iz prve ruke obavestio o razmerama štete i katastrofe, i kako bi sa terena apelovao na čitav svet da se Srbiji pruži što veća pomoć.

On je istakao i da će i Fondacija "Dragica Nikolić" nastojati da izgradi u svakom poplavljenom mestu makar jednu kuću za porodice sa decom. 

Predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović zahvalio se Predsedniku Nikoliću na pomoći i obećanoj podršci:

"On je čovek čija nam podrška veoma znači, došao je da obiđe Svilajnac, da zajednički sagledamo probleme i značiće nam njegov poziv donatorima, kao i pomoć fondacije njegove supruge" -izjavio je Milanović.

covid
covid