Loading
Учитава се...

PRIMLJENA PRVA DONACIJA ZA VRTIĆ PREKO FONDA B92

Objavljeno: 13/06/2014

Predškolska ustanova „Dečja radost“ iz Svilajnca dobila je danas donaciju u iznosu od 30.000 evra, koju je donirala nemačka firma Milbauer preko pokrovitelja obnove vrtića Fonda B92.

Tim povodom vrtić „Dečja radost“ obišli su direktor Fonda B92 Veran Matić i predstavnici Milbauer-a Ivan Milić i Martin Stevovski, koji su novčani ček uručili predsedniku opštine Svilajnac Predragu Milanoviću i direktorki vrtića Zorici Đorđević.

Prema rečima Milanovića, u objektima vrtića već je počela prva faza radova koja podrazumeva raščišćavanje i pripremu za rekonstrukciju:

„Veliku zahvalnost dugujemo Veranu Matiću i Fondu B92 koji su imali sluha, vremena i načina da nam pomognu. Ovo su značajna sredstva u ovom trenutku, pomoći će nam u prvoj fazi radova, ali nedovoljna da se sve sredi. Zato pozivam i druge donatore da se priključe ovoj akciji i pomognu nam da do jeseni svilajnački mališani dobiju novi vrtić“ – rekao je Predrag Milanović.

Varan Matić je prilikom posete naglasio da je ovo prva veća akcija Fondacije B92 što se tiče obnove objekata stradalih u poplavi i da je primarni cilj da se pomogne najmlađima:

„Za obnovu vrtića  potrebno je mnogo sredstava, više od pola miliona evra, ali ja mislim da možemo prikupiti taj novac uz pomoć društveno odgovornih firmi, dobrih ljudi i pojedinaca i već imamo najave za još uplata od donatora.Donatori mogu svoje donacije uplatiti preko sajta www.donacije.rs ili nas mogu direktno kontaktirati“ – izjavio je Veran Matić.

Predstavnik Milbauer kompanije rekao je da se ova kompanija, čije je sedište u Nemačkoj, a u Srbiji posluju u Staroj Pazovi, već dugi niz godina bavi društveno odgovornim poslovanjem i da su brzo i lako odlučili kome će pomoći. Takođe su naglasili da će njihov primer slediti i druge velike komapnije:

„Donacija je realizovana preko Jozef Milbauer Fondacije ( osnivaca i vlasnika Milbauer grupe ), koja je osnovana 2005. godine i koja je do sada relizovala brojne projekte pomoći ugroženim područijima u Africi, Aziji i Evropi. Nadam se da ćemo za nekoliko meseci svi zajedno ovde doći ponovo da otovorimo novi vrtić u Svilajncu“ – izjavio je Ivan malić, predstavnik kompanije Milbauer.

covid
covid