Loading
Учитава се...

Sanacija svih obrazovnih ustanova pogođenih poplavama u Svilajncu do septembra

Objavljeno: 03/06/2014

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dr Srđan Verbić  posetio je danas opštinu Svilajnac, gde je obišao PU "Dečja radost", Poljoprivredno-veterinarsku školu i Prirodnjački centar u Svilajncu. Opštinski rukovodstvo je predstavilo sve probleme sa ovim ustanovima nastale nakon poplave, a ministar Verbić najavio je pomoć ministarstva prosvete u saniranju posledica, naročito na objektima vrtića i poljoprivredne škole, kako bi se do početka nove školske godine ove ustanove osposobile za rad:

"Ovde je odmah vrlo očigledno šta su prioriteti ovog grada, a to je ovde vrtić jer bez njega jedan grad ne može da funkcioniše. Koliko sam video svi zaposleni u vašem vrtiću, a i u vašoj školi rade vrlo naporno kako bi otklonili posledice poplave. Vama je potrebna samo finansijska podrška, jer što se rada tiče vi sve radite efikasno, a mi moramo da nađemo sredstva da škole do 1. septembra budu operativne, a vrtić što pre. Za sada postoje donatori koji su brži od državne administracije, i mi ćemo se potruditi da vam u tom segmentu pomognemo." - izjavio je dr srđan Verbić ministar prosvete.

Predsednik opštine Svilajnca Predrag Milanović rekao je da se na pomoći za obnovu vrtića već uveliko radi i istakao je veliku podršku Fonda B92:

"Lokalna samouprava intenzivno radi na prikupljanju pomoći za sanaciju gradskog vrtića kome je potrebna kompletna rekonstrukcija. Nadam se da će i nadležno ministartvo da nađe sredstva i mogućnosti da nam pomogne da ovaj objekat što pre stavimo u funkciju."

Nakon obilaska obrazovnih ustanova, ministar Verbić je sa delegacijom obišao i Prirodnjački centar i upoznao se sa planom ali i problemima koje ima ovaj naučni objekat, za šta je obećao pomoć i podršku.

covid
covid