Loading
Учитава се...

Sedlarci dobili novi lovački dom

Objavljeno: 11/03/2014

Novoizgrađeni lovački dom lovačkog udruženja "Fazan" svečano je danas otvoren u svilajnačkom selu Sedlaru. Predrag Milanović, predsednik opštine Svilajnac, prisustvovao je otvaranju, gde mu je ovom prilikom uručena i specijalna zahvalnica za doprinos i izgradnju ovog lovačkog doma:

"Sedlarci su pokrenuli jednu dobru inicijaticu za otvaranje ovog doma, podržali su ih ljudi iz udruženja i opština Svilajnac je pomogla da se ovo realizuje. Lokalna samouprava uvek podržava izgradnju lovačkih domova, i ovo je jedan od lepših na teritoriji naše opštine. Ostalo nam je da završimo još tri lovačka doma, dva da izgradimo i jedan da dovršimo i time će sve organizovane lovačke sekcije iz Svilajnca imati svoje domove" - izjavio je Milanović i naglasio da lovačka udruženja i domovi služe i da se čuva divljač i životna sredina.

Predsednik lovačkog udruženja "Fazan" iz Sedlara Nenad Rakić rekao je da su Sedlarci za dve godine, gotovo od nule, dobili objekat kojim se danas ponose:

"Posebnu zahvalnost dugujemo i Miletu Popoviću, koji nam je ustupio parcelu na kojoj smo izgradili dom i opštini Svilajnac, koja je materijalno podržala naš projekat. Ovim smo dobili mesto za druženje, okupljanje i organizovanje koje ostaje u nasleđe i budućim narštajima" - rekao je Rakić.

 

Svilajnac je poznat kao veoma atraktivno lovno područje, sa velikim brojem organizovanih lovačkih sekcija, a u naredne dve godine moći će da se pohvali kako svaka od ovih sekcija ima i svoj dom.

covid
covid