Loading
Учитава се...

Tribina prof. dr Srboljuba Živanovića održana u Svilajncu

Objavljeno: 07/02/2014

U Centru za kulturu u Svilajncu sinoć je održana tribina akademika prof. dr Srboljuba Živanovića na temu njegove poslednje objavljene knjige o Jasenovcu i žrtvama Jasenovca, koju je objavio nakon višegodišnjih istraživanja.

Nakon profesorovog izlaganja usledila su brojna pitanja publike zainteresovane za oblasti njegovog istraživanja, kao i debata na ove teme.

Prof. dr Srboljub Živanović bio je i gost predsednika opštine Svilajnac Predraga Milanovića, koji mu je bio i domaćin.

 

Akademik prof. dr Srboljub Živanović je srpski antropolog, paleopatolog, profesor londonskog Univerziteta, član Kraljevskog antropološkog  instituta, i Kraljevskog medicinskog instituta u Londonu, direktor Evropskog instituta za izučavanje istorije drevnih Slovena (European Institute of Early Slavonic Studies) u Londonu, predsednik Međunarodne komisija za utvrđivanje istine o Jasenovcu, predsednik Fonda za istraživanje genocida, i član Slovenske akademije nauka i umetnosti. Objavio je preko 170 radova i članaka iz oblasti antropologije, anatomije i paleopatologije u prestižnim međunarodnim i domaćim časopisima. Autor je niza knjiga monografija i udžbenika iz oblasti svog naučnog interesovanja. Rezultati njegovih istraživanja ušli su u svetske udžbenike anatomije i antropologije. Danas živi i radi u Londonu.

covid
covid