Loading
Учитава се...

U SVILAJNCU ODRŽANE 5. TRADICIONALNE ULIČNE TRKE

Objavljeno: 08/10/2014

Povodom obeležavanja Dana oslobođenja Svilajnca danas su održane ulične trke na kojima su učestvovali svi razredi osnovnih i srednjih škola sa teritorije opštine Svilajnac. Sportski Savez opštine Svilajnac pod pokroviteljstvom opštine, sportski manofestaciju "Ulične trke" organizuje već pet godina, i za nju svake godine vlada veliko interesovanje. Tako je i na današnjim trkama učestvovao oko 2.000 svilajnačkih učenika.
Nakon defilea škola i učesnika trke je zvanično otvorio predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović, koji je poželeo puno sreće svim trkačima.
Nagrade i medalje najboljima u konkurenciji od 1. do 8. razreda osnovnih škola i 1. do 4. razreda srednjih škola uručila je zamenik predsednika opštine dr Danijela Stojadinović.
"Cilj ove manifestacije je popularizacija atletike kao bazičnog sporta i motivisanje dece da se bave sportom i odrastaju u zdrave ljude, a veliki broj učenika koji učestvuju nam pokazuje da u tome uspevamo" - izjavila je dr Danjela Stojadinović.
Sredstva za organizaciju ove manifestacije u potpunosti je obezbedila opština Svilajnac, a u realizaciju učestvuju i pomažu Sportski savez opštine Svilajnac, JP Sportsko-turistički centar, JKP "Morava Svilajnac, Crveni Krst Svilajnac i Dom zdravlja Svilajnac.

covid
covid